Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Nygårdsvej

Helt forenden af Nygårdsvej nr. 220, hvor det sydlige af Næstved by støder op til marker og skov, ligger omsorgsboligerne på Nygårdsvej. En fantastisk beliggenhed, der byder både på by og natur. De 24 boliger er store og rummelige med en stor stue, et stort soveværelse, køkken og bad. Boligerne er placeret i stuen og på første sal. Bor man i stueplan har man en lille terrasse til, og bor man på første sal, har man en dejlig udsigt samt en lille altan.  Mellem de to etager der der elevator. På hver etage er der et dejligt fællesrum i forbindelse med de nye, store køkkener. Her drikkes der formiddagskaffe og eftermiddagskaffe. Når tiden er til det, er det personalet, der sørger for kaffe og kage. Beboerne har dog altid selv mulighed for at lave kaffe. Der er som minimum aktiviteter tre gange om ugen, hvor der spilles kort eller banko og laves gymnastik.

Hver måned er der fællesspisning, som beboerne sætter stor pris på. Der holdes jævnlige møder mellem personalet og beboerne, for i Distrikt Syd er der fokus på beboernes ønsker, og det kan være alt lige fra en tur i cirkus til en cykeltur i Rickshaw-cyklen. Fra det øjeblik man kommer ind ad døren, mærker man straks den gode stemning. Personalet, der spreder glæde med deres gode humør eller beboere, der går på besøg hos hinanden. På Nygårdsvej får man den pleje, man er visiteret til dvs. at der altid er personale kl. 7-23, men der er ikke fast nattevagt. Der er dog udekørende nattevagter, der kommer, hvis behovet er til det. 

Praktiske oplysninger

Du og dine pårørende er til enhver tid velkommen til at komme og få fremvist en bolig. Det kan give god tryghed at vide, hvordan de boliger man har tænkt sig at søge om, ser ud. Nederst på siden kan du se, hvilken teamleder der er knyttet til de forskellige boliger, så du ved, hvem du skal ringe og aftale en tid med, hvis du gerne vil på besøg.

Når du er visiteret til en bolig, kommer vi på besøg hjemme hos dig, hvis du ønsker det. Det gør vi, for at vi kan have en forventningsafstemning om, hvordan det hele kommer til at foregå. Vi skriver et referat, som du får og hjælper dig med at bestille den forplejning, du ønsker.

Hovedmåltiderne får vi leveret fra Centralkøkkenet – Næstved Madservice. Maden bliver opvarmet af personalet og serveret enten i fællesrummet eller hos dig i din bolig, hvis du foretrækker det.

Når man bor i en af vores plejeboliger eller omsorgsboliger, bor man til leje hos Næstved Kommunes Boligadministration. Det betyder, at hvis der er noget, der ikke fungerer i boligen, f.eks. at en vandhane løber, så er det viceværten hos Næstved Kommunes Boligadministration, man skal have fat i. Man kan sagtens sige det til personalet, men de skal så lige have fat i en af viceværterne, før det kan blive ordnet.

Der findes en klippekort-ordning, som betyder, at hver beboer hver uge får 15 minutter ekstra, som de kan bruge til, hvad de nu har lyst til. Det kan være at gå en ekstra tur, at få fodpleje eller at komme ud og handle alene med en personale. Man kan også spare klippene sammen og så f.eks. komme afsted en hel dag på tur. Så skal det bare meddeles til personalet i god tid.

Teamleder: Anne-Mette Olesen

Telefon: 2545 1362

E-mail: annol@naestved.dk

VISION
Det er vores vision at skabe de absolut bedste rammer og muligheder for det ældreliv, du ønsker dig.

Når du bor hjemme
Se hvad hjemmeplejen kan tilbyde og hvilke aktiviteter vi har på Birkebjergcentret, Bakkegården og Rosengården.

Medarbejdere og frivillige
Man kan være frivillig lige præcis der og i lige præcis det omfang, som man ønsker det.

Vil du vide mere om
at være frivillig ved Distrikt Syd?

Hvis du vil høre mere, så kontakt
Else Marie Holm Jørgensen på telefon 22 63 26 18 
eller send en mail på: ehjor@naestved.dk