Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Ballonspil til mandagscafé

Birkebo

Der er 36 boliger på Birkebo, der er beliggende i det sydlige Næstved på Tommerupvej 2B som nabo til Birkebjergcenteret. Boligerne er placeret i stuen, på første sal og på anden sal. Tre af lejlighederne er til ægtepar.

De 24 boliger som befinder sig på 1.sal og i stueplan er forbeholdt beboere med svær demens. Her er der ekstra personale, som er specialuddannet og har lysten til at tage vare på og indgå i samspil med netop mennesker med en demenssygdom. Der er ligeledes nattevagt hver nat.
Der er i stueplan indrettet et særligt sanserum. 

Både lejlighederne og fællesområderne er er indrettet lyst og rummeligt, med vinduespartier og panoramaudsigt.

Der er anlagt en sansehave med lysthus og en have med højbede, hvor der dyrkes grøntsager og krydderurter.

Der spises sammen i fællesområdet, hvis man har lyst til det. Når der er morgenmad, kan det foregå på mange forskellige tidspunkter alt efter om, man er tidligt oppe eller har lyst til at sove længe. Den enkelte borger bestemmer selv over sin døgnrytme og bestemmer også selv om han/hun ønsker at deltage i de forskellige aktiviteter, der finder sted på Birkebo. Der er nemlig både banko, erindringsdans og forskellige udflugter. Der kommer besøgshunde og børnehavebørn på besøg, og når årstiden er til det, bages der pandekager eller laves suppe på bålstedet udenfor. Man kan holde sig orienteret i Birkebobladet, der udkommer kvartalsvis.

Ballonspil til mandagscafé.
Ballonspil til mandagscafé.
Praktiske oplysninger

Du og dine pårørende er til enhver tid velkommen til at komme og få fremvist en bolig. Det kan give god tryghed at vide, hvordan de boliger man har tænkt sig at søge om, ser ud. Nederst på siden kan du se, hvilken teamleder der er knyttet til de forskellige boliger, så du ved, hvem du skal ringe og aftale en tid med, hvis du gerne vil på besøg.

Når du er visiteret til en bolig, kommer vi på besøg hjemme hos dig, hvis du ønsker det. Det gør vi, for at vi kan have en forventningsafstemning om, hvordan det hele kommer til at foregå. Vi skriver et referat, som du får og hjælper dig med at bestille den forplejning, du ønsker.

Hovedmåltiderne får vi leveret fra Centralkøkkenet – Næstved Madservice. Maden bliver opvarmet af personalet og serveret enten i fællesrummet eller hos dig i din bolig, hvis du foretrækker det.

Når man bor i en af vores plejeboliger eller omsorgsboliger, bor man til leje hos Næstved Kommunes Boligadministration. Det betyder, at hvis der er noget, der ikke fungerer i boligen, f.eks. at en vandhane løber, så er det viceværten hos Næstved Kommunes Boligadministration, man skal have fat i. Man kan sagtens sige det til personalet, men de skal så lige have fat i en af viceværterne, før det kan blive ordnet.

Der findes en klippekort-ordning, som betyder, at hver beboer hver uge får 15 minutter ekstra, som de kan bruge til, hvad de nu har lyst til. Det kan være at gå en ekstra tur, at få fodpleje eller at komme ud og handle alene med en personale. Man kan også spare klippene sammen og så f.eks. komme afsted en hel dag på tur. Så skal det bare meddeles til personalet i god tid.

Teamleder: Susanne S. Kloster

Telefon: 2121 3927

E-mail: suskl@naestved.dk

Beboere der sidder i kørestol kigger op på personale og smiler til hende.
Smilende beboere og personale, der tager hende på kinden.
Klappende og smilende beboere.

VISION
Det er vores vision at skabe de absolut bedste rammer og muligheder for det ældreliv, du ønsker dig.

To mandlige beboere taler ved bord og smiler til kameraet.

Når du bor hjemme
Se hvad hjemmeplejen kan tilbyde og hvilke aktiviteter vi har på Birkebjergcentret, Bakkegården og Rosengården.

Kvindelige beboer ved kaffebord.

Medarbejdere og frivillige
Man kan være frivillig lige præcis der og i lige præcis det omfang, som man ønsker det.

Vil du vide mere om
at være frivillig ved Distrikt Syd?

Hvis du vil høre mere, så kontakt
Dorthe Jensen på telefon 2545 1617
eller send en mail på: dsjen@naestved.dk