Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Fire mænd siddende i køkkenet til smagning af whiskey.

Birkebjergcenteret

Der er 36 almene plejeboliger på Birkebjergcenteret, der er beliggende i det sydlige Næstved på Birkebjergvej.

22 af boligerne er placeret på første sal og 14 af boligerne er placeret på anden sal ovenover aktivitetscenteret Birkebjergcenteret, der holder til i stueplan.

Det kan godt være, at Birkebjergcenteret fremstår grå set udefra, men det er kun lige indtil, man kommer indenfor. Her har indretningsarkitekter fremtryllet et lyst og venligt miljø, der gør, at man straks føler sig hjemme. Store vinduer, lyse gangarealer og helt nye, lækre fælleskøkkener møder en, når man kommer ind. Omkring bordet ved de dejlige køkkener samles man og det imødekommende personale er med til at løfte stemningen med deres altid gode humør. Beboerne medinddrages i alle beslutninger omkring aktiviteter. Det kan være alt fra erindringsdans, til banko eller den populære hundebesøgsven. Har man overskud til at deltage i flere ting, er det bare at tage elevatoren ned i stuen, hvor der altid er gang i en masse forskelligt.

Som noget særligt har Birkebjergcenteret en aftale med en fast læge, der kommer og tilser patienter, så man kan blive tilset i egen bolig, hvis man ønsker det. Det er der mange beboere, der sætter stor pris på.

Der er også mange beboere, (hvis ikke samtlige) der sætter stor pris på Birkebjergposten. Birkebjergposten er beboernes helt eget månedsblad fyldt med billeder fra alverdens oplevelser. Her kan man orientere sig om aktiviteter og menuplaner og nyde de dejlige billeder, som man måske ovenikøbet selv er med på.  

 

En mand står ved en køkkenmaskine og laver vaniljekranse, som modtages af en kvinde.
Smilende mand ved bord med flasker på.
Praktiske oplysninger

Du og dine pårørende er til enhver tid velkommen til at komme og få fremvist en bolig. Det kan give god tryghed at vide, hvordan de boliger man har tænkt sig at søge om, ser ud. Nederst på siden kan du se, hvilken teamleder der er knyttet til de forskellige boliger, så du ved, hvem du skal ringe og aftale en tid med, hvis du gerne vil på besøg.

Når du er visiteret til en bolig, kommer vi på besøg hjemme hos dig, hvis du ønsker det. Det gør vi, for at vi kan have en forventningsafstemning om, hvordan det hele kommer til at foregå. Vi skriver et referat, som du får og hjælper dig med at bestille den forplejning, du ønsker.

Hovedmåltiderne får vi leveret fra Centralkøkkenet – Næstved Madservice. Maden bliver opvarmet af personalet og serveret enten i fællesrummet eller hos dig i din bolig, hvis du foretrækker det.

Når man bor i en af vores plejeboliger eller omsorgsboliger, bor man til leje hos Næstved Kommunes Boligadministration. Det betyder, at hvis der er noget, der ikke fungerer i boligen, f.eks. at en vandhane løber, så er det viceværten hos Næstved Kommunes Boligadministration, man skal have fat i. Man kan sagtens sige det til personalet, men de skal så lige have fat i en af viceværterne, før det kan blive ordnet.

Der findes en klippekort-ordning, som betyder, at hver beboer hver uge får 15 minutter ekstra, som de kan bruge til, hvad de nu har lyst til. Det kan være at gå en ekstra tur, at få fodpleje eller at komme ud og handle alene med en personale. Man kan også spare klippene sammen og så f.eks. komme afsted en hel dag på tur. Så skal det bare meddeles til personalet i god tid.

Teamleder: Charlotte Nimb Eriksen

Telefon: 25451604

E-mail: cneri@naestved.dk

Tre mænd taler sammen ved bord og en fjerde sidder med ryggen til.
Kvinder sidder ved bord henover en der sidder og kigger ned i en avis.
Klappende og smilende beboere.

VISION
Det er vores vision at skabe de absolut bedste rammer og muligheder for det ældreliv, du ønsker dig.

To mandlige beboere taler ved bord og smiler til kameraet.

Når du bor hjemme
Se hvad hjemmeplejen kan tilbyde og hvilke aktiviteter vi har på Birkebjergcentret, Bakkegården og Rosengården.

Kvindelige beboer ved kaffebord.

Medarbejdere og frivillige
Man kan være frivillig lige præcis der og i lige præcis det omfang, som man ønsker det.

Vil du vide mere om
at være frivillig ved Distrikt Syd?

Hvis du vil høre mere, så kontakt
Else Marie Holm Jørgensen på telefon 22 63 26 18 
eller send en mail på: ehjor@naestved.dk