Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Bakkegården

Bakkegården er, som navnet antyder, placeret på en bakketop i naturskønne omgivelser ved Mogenstrup by. Den mest fantastiske udsigt fås fra både boliger og det hyggelige aktivitetscenter. Bakkegården er derudover centralt placeret tæt på et lille indkøbscenter, der huser en Netto, en blomsterhandler og en strikkebutik. Bakkegården består af både et aktivitetscenter, nogle dejlige ældreboliger samt et daghjem for demente. 

Der er 24 boliger på Bakkegården, som er placeret i stueplan fordel på tre enheder. Hver lejlighed er på 64-74 kvadratmeter og er indrettet lyst og rummeligt. Til hver bolig hører en dejlig terrasse. Der er en dejlig udsigt over den skønne natur eller den fint anlagte sansehave, som har et rigt fugleliv. Her kan man sidde ude og gå tur, når vejret tillader det. Hver af de tre enheder rummer otte boliger, som har et fællesrum, hvor der spises sammen og drikkes kaffe sammen. Der er således mulighed for at trække sig tilbage, når du har brug for det eller for at søge fællesskabet, når du har brug for det. Du kan også gå på besøg hos en af dine naboer eller mødes i de hyggelige fællesarealer. Hele tiden er det imødekommende personale tilgængeligt. Hver fredag eftermiddag mødes man for at ønske hinanden god weekend og få et lille glas i fredagsbaren. Livskvalitet er et nøgleord på Bakkegården. 

Udover de 24 boliger, huser Bakkegården også to midlertidige pladser. Her har du i en kortere periode mulighed for at opholde sig med henblik på genoptræning og afklaring af sit fremtidige behov for hjælp og boligform. Pladserne visiteres gennem visitationen i Center for Sundhed og Ældre.

Bakkegårdens aktivitetscenter

Der er energi og glæde i Bakkegårdens aktivitetscenter. Enten spilles der banko, der sys i det kreative værksted, eller der er besøg af musikere. Andre dage bages der boller, eller en instruktør står for den populære stole gymnastik, der giver masser af grin. Det kan godt være, at kroppen ikke længere kan, hvad den har kunnet, men entusiasmen og livsglæden fejler ingenting. Der er stor tilslutning til aktiviteterne, som der er rigtig mange af. Især den fysiske træning trækker deltagere. Flertallet af de ældre er meget bevidste om at holde sig fysisk friske, og personalet har et stærkt fokus på rehabilitering. Der er faste ugentlige aktiviteter, som man kan melde sig på og derudover arrangeres der også koncerter og ture ud af huset.  

Daghjemmet

Som et særligt tilbud har Bakkegården et dagcenter for demente. Bor du i eget hjem i Næstved Kommune og har du en demenssygdom, har du mulighed for at blive visiteret til daghjemmet, der har åbent fra 10.00-15.30. 

Daghjemmet har plads til syv brugere ad gangen.

Nogle kommer en gang om ugen, andre to gange og enkelte kommer hver dag.

At komme i daghjemmet giver adspredelse og mulighed for at møde andre ligestillede, og så giver det den/de pårørende en kærkommen mulighed for aflastning.

Der er et fast og specialuddannet personale, der sørger for både omsorg, hvile og aktivitet for brugerne. Der er ligeledes faste vikarer, så der altid er top professionelt personale med den helt rigtige viden og tilgang.

At få en demens sygdom er hårdt for især de pårørende. Daghjemmet opleves som en stor hjælp og tryghed for mange.  

Foredrag på Bakkegården smilende kvindelig beboere.
To mandlige beboere taler ved bord.
Praktiske oplysninger

Du og dine pårørende er til enhver tid velkommen til at komme og få fremvist en bolig. Det kan give god tryghed at vide, hvordan de boliger du har tænkt dig at søge om, ser ud. Nederst på siden kan du se, hvilken teamleder der er knyttet til de forskellige boliger, så du ved, hvem du skal ringe og aftale en tid med, hvis du gerne vil på besøg.

Når du er visiteret til en bolig, kommer vi på besøg hjemme hos dig, hvis du ønsker det. Det gør vi, for at vi kan have en forventningsafstemning om, hvordan det hele kommer til at foregå. Vi skriver et referat, som du får og hjælper dig med at bestille den forplejning, du ønsker.

Hovedmåltiderne får vi leveret fra Centralkøkkenet – Næstved Madservice. Maden bliver opvarmet af personalet og serveret enten i fællesrummet eller hos dig i din bolig, hvis du foretrækker det.

Når man bor i en af vores plejeboliger eller omsorgsboliger, bor du til leje hos Næstved Kommunes Boligadministration. Det betyder, at hvis der er noget, der ikke fungerer i boligen, f.eks. at en vandhane løber, så er det viceværten hos Næstved Kommunes Boligadministration, du skal have fat i. Man kan sagtens sige det til personalet, men de skal så lige have fat i en af viceværterne, før det kan blive ordnet.

Der findes en klippekort-ordning, som betyder, at hver beboer hver uge får 15 minutter ekstra, som de kan bruge til, hvad de nu har lyst til. Det kan være at gå en ekstra tur, at få fodpleje eller at komme ud og handle alene med en personale. Du kan også spare klippene sammen og så f.eks. komme afsted en hel dag på tur. Så skal det bare meddeles til personalet i god tid.

Teamleder: Anne-Mette Olesen

Telefon: 2545 1362

E-mail: annol@naestved.dk

Klappende og smilende beboere.

VISION
Det er vores vision at skabe de absolut bedste rammer og muligheder for det ældreliv, du ønsker dig.

To mandlige beboere taler ved bord og smiler til kameraet.

Når du bor hjemme
Se hvad hjemmeplejen kan tilbyde og hvilke aktiviteter vi har på Birkebjergcentret, Bakkegården og Rosengården.

Kvindelige beboer ved kaffebord.

Medarbejdere og frivillige
Man kan være frivillig lige præcis der og i lige præcis det omfang, som man ønsker det.

Vil du vide mere om
at være frivillig ved Distrikt Syd?

Hvis du vil høre mere, så kontakt
Dorthe Jensen på telefon 2545 1617
eller send en mail på: dsjen@naestved.dk